Индустријски механичар

nemacka-srbija

Трогодишњи образовни профил

ИНДУСТРИЈСКИ МЕХАНИЧАР

у Машинској школи у Нишу

Дечаци и девојчице који од 1. септембра 2016. године започну  школовање у трогодишњем образовном профилу ИНДУСТРИЈСКИ МЕХАНИЧАР имаће шансу да стекну  конкурентно образовање, а тиме и веће шансе за добро плаћене послове по завршетку трогодишњег школовања.

Профил ИНДУСТРИЈСКИ МЕХАНИЧАР развијен је и спроводи се у оквиру заједничког пројекта Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ и Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС.

ПРАКТИЧНА НАСТАВА У КОМПАНИЈАМА

Програм модернизоване наставе за индустријске механичаре осмишљен је по угледу на немачки образовни систем који је од ове земље направио најјачу европску економију.

У првом разреду ученици практичну наставу обављају у школској радионици, у другом проводе два радна дана недељно у  компанијама, са којима Школа сарађује,  а у трећем, завршном разреду, три дана  недељно обављају практичну наставу у компанијама. У осталим данима ученици похађају теоријску наставу у Школи, па  оно што науче у теорији врло брзо примењују у пракси.

Компаније које су дале подршку Школи су JOHNSON ELECTRIC” доо Ниш, „MAT-ING“ доо Малча- Ниш, „НС- РАДИЈАТОРИ“ Ниш, „ТЕХНОС ПРОФИ“ доо Ниш, „ЈАНИКОМЕРЦ“ доо Ниш, „ЕЛЕКТРОЕРОЗИЈА“ од Ниш и Радња за машинску обраду „РЕДУКТОРИ 2013“ Ниш.

 

Уз помоћ ГИЗ- а ментори за практичну наставу у компанијама биће обучени за рад са ученицима/ученицама. Кроз индивидуални рад са њима ментори ће им омогућити да у реалним условима производње стекну знања и вештине неопходне за постепено и континуирано увођење у посао.

ЗНАЊА И ВЕШТИНЕ ЗА ЛАКШЕ ЗАПОШЉАВАЊЕ

По завршетку школовања индустријски механичар ће умети да:

  • Обавља превентивно и корективно одржавање индустријских машина,
  • Прати рад индустријских машина,
  • Спроводи машинску обраду једноставних делова и монтажу подсклопова индустријских машина.

 

ДОДАТНЕ ПОГОДНОСТИ

Искуства из праксе у Немачкој показују да ученици и ученице, који су практична знања стицали у компанијама, брже и лакше могу да дођу до посла, не само у својој земљи, већ и широм Европе.  На основу залагања и вештина стечених кроз стручну праксу у предузећима, ученици и ученице повећаће своје шансе да после завршетка школе у тим компанијама и остану, као новозапослени.

Они који после трогодишењег школовања за индустријског механичара буду имали жељу да наставе са образовањем имају могућност да се доквалификују за четврти степен и касније упишу вишу школу  или факултет.

 

Додатне информације можете добити на

тел: 018-4263-100 или е-маил masinskaskolanis@gmail.com