Одржано републичко такмичење ученика машинских школа 2018.

5. јуна 2018.

На основу одлуке  Управног одбора Заједнице машинских школа Републике Србије  овогодишњи домаћин XXV Републичког такмичења ученика машинских школа РС била је Машинска школа у Нишу. Суорганизатор такмичења је био Машински факултет у Нишу. Такмичење је обухватало четворогодишње образовне профиле, у категоријама:

  1. Статика,
  2. Компјутерска графика- 2Д,
  3. Моделирање машинских елемената и склопова- 3Д и
  4. Програмирање КУ машина.

У складу са Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС, такмичење је одржано у петак и суботу, 18. и 19. маја 2018. године.

Прве три категорије такмичења одвијале су се на Машинском факултету у Нишу, а четврта, програмирање КУ машина у Школи. У такмичењу је учествовало 108 ученика из 38 школа.

Програм такмичења је реализован у потпуности за све категорије у делу израде теста и практичног задатка. Проглашени су победници и додељени су пехари, медаље награде, дипломе, захвалнице и похвале.

За успешне такмичаре Школа- домаћин је обезбедила пригодне награде, а пехаре, медаље, дипломе, захвалнице и похвале, обезбедила је Заједница машинских школа Републике Србије.

Сви учесници и гости такмичења добили су пригодан рекламни материјал Машинске школе и Машинског факултета у Нишу (кесе, блокчићи, оловке, информатори, Билтен  I такмичења).

За учешће у организацији и реализацији такмичења Машинска школа у Нишу посебно захваљује  Машинском факултету у Нишу.