Промоција Националног модела дуалног и предузетничког образовања

10. марта 2020.

У великој сали скупштине Градске управе града Ниша у понедељак, 9. 3. 2020. год. одржана је промоција Националног модела дуалног и предузетничког образовања.
Пре панел дискусије „ Бенефити дуалног образовања“ потписан је уговор о дуалном образовању између Машинске школе у Нишу и ЈКП “Медијана“ Ниш.
На почетку панел дискусије приказан је промотивни филм о образовном профилу бравар- заваривач, који су снимали ученици Школе.
О предностима оваквог вида образовања говориле су: Габријела Грујић, помоћница министра Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије, Весна Ристић, директорка Машинске школе из Ниша, Небојша Соколовић, директор Електротехничке школа „Никола Тесла“ из Ниша и представници компаније „Johnsonelectric“ Ниш и „Ресор“ Гаџин Хан.
Смиљковић Жељко, ученик трећег разреда образовног профила индустријски механичар и Динић Михајло, ученик трећег разреда образовног профила бравар- заваривач причали су о свом искуству у дуалном образовању.
Потписивање Уговора о дуалном образовању са ЈКП „Медијана“ Ниш
Панел дискусија „ Бенефити дуалног образовања“


Интервју са ученицима


Динић Михајло, ученик трећег разреда образовног профила бравар- заваривач


Смиљковић Жељко, ученик трећег разреда образовног профила индустријски механичар