РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊE УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА ЗА РЕГИОН ИСТОК

5. маја 2017.

Домаћин Регионалног такмичења ученика у подручју рада Машинство и обрада метала за Регион Исток била је Машинска школа у Нишу. Суорганизатор такмичења је био Машински факултет у Нишу.Такмичење је обухватало четворогодишње образовне профиле, у категоријама:

Статика, Компјутерска графика- 2Д, Моделирање машинских елемената и склопова и Програмирање за КУ машине. У складу са Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС, такмичење је одржано у петак, 21. априла 2017. године.

У такмичењу је учествовао 61 ученик из 14 школа Региона Исток, а пратило их је  38 наставника- ментора.

За успешне такмичаре Школа- домаћин је обезбедила пригодне награде, а дипломе, захвалнице и похвале, обезбедила је Заједница машинских школа Републике Србије.

За учеснике такмичења, у сарадњи са Туристичком организацијом Ниша и  ДОО „Еурорурс“ у Нишу, организована је посета Машинском факултету у Нишу, споменику Ћеле кула и Народном музеју града Ниша. У холу Школе је све време такмичења Машински факултет у Нишу заинтересованим ученицима и наставницима приказивао своја најновија достигнућа у техници.

За учешће у организацији и реализацији такмичења Машинска школа у Нишу посебно захваљује  Машинском факултету у Нишу.